Nieuwsbrief
Schrijf je in voor onze
nieuwsbrief en blijf op de
hoogte

Oogstwerk gras

Grasmaaien

De oppervlaktes grasland worden groter, het aantal machines wordt minder waardoor de capaciteit een belangrijke rol speelt. Zodoende zijn er massaal trippelmaaiers gekocht door loonbedrijven. Echter, hadden wij de voor ons perfecte maaicombinatie voor ogen die er toendertijd nog niet was. Naar een lange zoektocht werden wij doorverwezen naar de Italiaanse fabrikant ROC. Een maaisysteem op één lijn, waardoor de hoeken in één keer perfect worden uitgemaaid.

Tevens bestaat er de mogelijkheid om doormiddel van de transportband tot 14 meter gewas bij elkaar te brengen in één werkgang. Dit is bijvoorbeeld bij lange droge weersomstandigheden een snelle manier om gras te maaien waarna het direct erna kan worden ingekuild.

Gras harken

Wanneer de veehouder in tijdsnood komt of het gras harken volledig wil laten uit besteden, hebben wij hier de mogelijkheid voor.

 Gras- hakselen en oprapen

Ook hier speelt tijd en kwaliteit een grote rol. Meer koeien per hakselaar, dat is ons motto. Zodoende hebben wij de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in nieuwe oogstmachines en opraapwagens. 600 pk hakselaars vervangen door 700 pk, twee opraapwagens vervangen door drie nieuwe met hoge capaciteit en bijpassende tractoren (vanaf 250 pk). Dit alles om de veehouder zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

 Tips voor uw inkuilmanagement

  • Wiersen voor de hakselaar 2,0 tot maximaal 2,5 meter breed maken, voor de opraapwagen tussen de 1,5 en 1,8 meter;
  • Zorg voor voldoende ruimte op de wendakker;
  • Achterwaards opkuilen is ca. 30% duurder;
  • Laagsgewijs opkuilen zorgt er voor dat de kuil vaster zit dan ''bij aan kuilen'', tevens krijgt men hierdoor een homogenere kuil.

 Balen persen

Zowel kleine- als grote balen persen kunnen wij voor u verzorgen. De grote balen kunnen ook worden gewikkeld met ''plastic folie''.

Afmeting van grote (vierkante) balen:    ca. 80 x 90 x 180

Het product (hooi/ gras) kan zowel gesneden als ongesneden worden geperst, dit geldt alleen voor grote balen.

Grasmaaien

Grasmaaien

Grashakselen

Oprapen

Grootpakpers

 
Maas Markelo BV
Sligsweg 1
7475 NL Markelo

t. 0547 - 362525
f. 0547 - 362613
e. info@maasmarkelo.nl